ODAMIZDA NEFES KREDİSİ BASIN TOPLANTISI YAPILDI

26 Eylül 2018 Çarşamba günü Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Başkanlığında Odamızda Nefes Kredisi Basın Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın şöyle konuştu:

"Ayvalık Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Nefes Kredisi'ni bir kez daha üyelerinin kullanımına sundu. Uygun faiz ve ödeme koşulları ile ATO üyelerine 50 bin TL kredi desteği sunulacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü 31 Ağustos 2018 tarihinde imzalanmıştır.

Bu çerçevede Odamız Üyeleri,  aşağıda bahsedilen bankaların şubelerine başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

Üyelerimizin kullanacağı Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadelidir. Kredilendirmede tüm risk ve  teminatlandırma  protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı destekle KGF'ye ait olacaktır.

Üyelerimizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Kredinin brüt faiz oranı aylık  % 1,85'dir.

Üyelerimiz Krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan "KOBİ Destek ( Nefes) Kredisi başvurusu içindir ibareli''  faaliyet belgesi alacaklardır. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.

Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir. Üyelerimiz Nefes Kredisini 8 bankadan kullanabileceklerdir.

Geçtiğimiz nisan ayında üyelerimize kredi kullandırabilmek için  Odamızdan 200.000 TL destek sağlandığını belirten Büyükçıvgın, yeniden başlayan kredi için de bir kez daha Oda bütçesinden 157.000 TL' lik bir pay ayrıldı."

Nefes Kredisi