AYVALIK TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Ayvalık Ticaret Odası 22 kişiden oluşan Kadın Girişimciler Kurulu oluşturmuştur. ATO Kadın Girişimciler Kurulu şu üyelerimizden oluşmaktadır; Tülay Lale, Selin Jale, Serap Kandiye, Aysun Zafer, Zeynep Kürşat Alumur, Hande İslamoğulları, Hacer Soylar, Öykü Şenhan, Arzu Birel, Feyruz Özbakan, Gökçe Taş Damcı, Havva Nefise Çam, Deniz Sabuncugil, Melek Pircivan, Serap Tuncay, Funda Arıcı, Neşe Zengin, Simla Başkurt, Ebru Efendioğlu, Narin Erboz, Hatice Banugül Bellibaş ve Hatice Çalışkan.

27 Şubat 2019 Çarşamba günü ATO Kadın Girişimciler Kurulu, kendi aralarında ve yüksek katılımla 3 kadın girişimcimizin aday olduğu başkanlık seçimini yaparak üyemiz Tülay Lale'yi ATO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Selin Jale'yi de Kadın Girişimciler Kurulu Yedek Başkan üyeliğine seçtiler.

Ayvalık Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Balıkesir temsilcisi Tülay Lale ile kurul üyesi Selin Jale, Ayvalık'ta ticaret yapan kadınlar ile 20 Mart 2019 Çarşamba günü biraraya geldiler.

Toplantıya Meclis Başkanımız Mehmet Sıray ve Genel Sekreterimiz Ahmet Baç da katıldı. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tülay Lale, "Amacımız iş kadınları ile tanışmak ve gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler üzerine bir yol haritası çizerek bunları en kısa sürede hayata geçirmektir. Bu toplantı kurulumuzun ve üyelerimizin yaptığı ilk toplantıdır. Bundan sonra daha sık biraraya gelip, Ayvalık için en iyi hizmetlerde bulunmanın yollarını arayacağız. Mehmet Sıray Başkanımız da bugün bizimle birlikte. Bize ATO ile ilgili her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Burada hem kurul üyelerimiz var hem kadın girişimci üyelerimiz var. Bugün tanışma ve kaynaşma toplantısı yapmak istedik. Aynı zamanda bize bilgi vermek üzere SMMM Didem Güneş'i de toplantımıza davet ettik. Her toplantıda konusunda uzman üyelerimizden bilgilendirme alacağız. Devletimizin kadın girişimciler için sağladığı ne gibi teşvikler var bilgi sahibi olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ATO Meclis Başkanı Mehmet Sıray, "Yaklaşık 15 senelik Ticaret Odası dönemimde, ilk defa böyle bir toplantıya katılıyorum. Tülay Başkan'a özelikle başarılar diliyorum. Bizim toplumumuzda kadınlar çok önemli. En başta anne olmaları...
İşveren olarak da kadınlarımızın rolü çok önemli. Her şeyin odak noktası kadınlardır. ATO'da bugüne kadar kadın girişimlerine çok fazla teşvik yapılmadı. Ancak şimdi görüyorum ki meclis üyesi arkadaşlarımın aktif çalışmaları sayesinde genç girişimciler ve kadın girişimciler konusu ön plana çıktı. Son yapılan Kadın Girişimciler Kurulu seçiminde arkadaşlarımız göreve talip oldular ve kazandılar. Kendilerine başarılar diliyorum. Biz ATO yönetimi olarak, yapacakları her türlü projede, her türlü çalışmada ve hizmette yanlarında olacağız. Kendileri bize bir çalışma programı hazırlarlarsa o çalışma programına biz ne şekilde destek vermemiz gerekiyorsa desteğimizi o şekilde vereceğiz" dedi.

Kurul üyesi Selin Jale, "Ticaretin içinde bulunan bir kadın olarak, Ticaret Odası'ndan şu döneme kadar hiçbir bilgilendirme alamamıştık. Şikayetimiz buydu ve bu oluşumun içinde bu yüzden yer almıştık. Dileğim bundan sonra sık sık bilgilendirilmek. Hepimiz Ayvalık'ta çalıştığımız için bu bilgilendirmeleri alarak tüm olanaklardan yararlanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan SMMM Didem Güneş, Devlet tarafından kadınlara sunulan teşviklerden bahsetti. Fikir alışverişleri ile devam eden toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.

kadın girişimci 5 kadın girişimci1

kasın girişimci2 kadın girişimci3