YUNANİSTAN MİLLİ GÜNÜ İZMİR'DE KUTLANDI

Yunanistan Ulusal Günü İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou ev sahipliğinde 26 Mart 2019 Salı günü İzmir'deki bir otelde düzenlenen kokteyl ile kutlandı.
Resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, fahri konsoloslar ile iş dünyası ve yaşamlarını İzmir'de sürdüren Yunanlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Gecede konuklara hitap eden Başkonsolos Papoulia, "Bir çoğunuzla birlikte iki ülke ve iki halk arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için birçok girişim başlattık. Bütün girişimlerimizin başlangıç noktası barışı ve işbirliği yoluyla onları birbirine bağlayan komşu halkların daha da yüksek hedeflere ulaşabileceği inancıdır. İki yıl önce bu günde, burada o zamana kadar beni etkileyen en büyük şeylerden bahsetmiştim. O da gezegenin bu güzel köşesinde Yunanlılar ve Türkler arasında İzmir -Sakız, Ayvalık- Midilli, Kuşadası - Samos, Bodrum- Kos, Marmaris - Rodos, Kaş- Meis sakinleri arasında gelişen dostluktur" dedi.

yunanistan konsolosluk 2 yunanistan konsolosluk 3 yunanistan konsolosluk 1