" YARATICI ENDÜSTRİLERİN GELİŞİMİNDE YEREL YARATICI AĞLARIN ROLÜ" PROJESİ KAPSAMINDA ODAMIZDA ORTAK AKIL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25 Nisan 2019 Perşembe günü İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü'nden Doç. Dr. Ebru Kerimoğlu ve Arş. Gör. Cansu İlhan'ın hazırladığı "Yaratıcı Endüstrilerin Gelişiminde Yerel Yaratıcı Ağların Rolü" projesi kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi.
"Kentlerde ekonomik başarı; ekonomik uzmanlaşma ve sektörel çeşitlilik ile mümkündür. Yaratıcılık, kentte yaratacağı iş gücü, ekonomik ve toplumsal çeşitlilik ile ilişkili olarak, kentsel gelişme politikaları için temel bir role sahiptir." düşüncesiyle yola çıkılan proje kapsamında yaratıcı ekonominin kentsel gelişme için önemini anlatan, kentlerde yaratıcılığın gelişimini etkileyen yerel faktörleri ve farklılıkları anlamaya çalışarak Ayvalık'ı inceleme amacıyla Perşembe günü Odamız toplantı salonunda ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi.
Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın'ın da katıldığı toplantıya Ayvalık Belediye İmar ve Çevre Müdürlüğü'nün yanı sıra iş çevresi, turizmciler ve çevreciler katıldı. Karşılıklı görüş alışverişi içinde geçen toplantıda, Ayvalık için Sürdürülebilir Ekonomi Tartışmaları: Politikalar, Araçlar ve Aktörler ve Ayvalık Yaratıcılık Temelli Kentsel Gelişim Stratejileri: Politikalar ve Roller başlıklı konulara değinildi.

yaratıcı kent ağları toplantı 1 yaratıcı kent ağları toplantı 3

yaratıcı kent ağları toplantı 4 yaratıcı kent ağları toplantı 2