TOBB'dan açlık felaketiyle boğuşan Afrika'ya yardım eli

TOBB, Afrika’daki açlık felaketi için 1 milyon TL bağışta bulunarak yardım kampanyası başlattı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, felaketin büyüklüğüne işaret ederek, “Tüm Türk iş âlemine buradan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum” dedi.
Ayvalık Ticaret Odası da bu kampanyaya katılıyor.

40 milyona yakın insan açlıkla savaşıyor

Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığına değinen Hisarcıklıoğlu, 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anlattı.
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, " Ayvalık halkının Afrika'daki bu felaket için düzenlenen kampanyaya destek vereceğine gönülden inanıyorum" dedi.
TOBB VE Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği kampanyaya katılmak için aşağıdaki hesap numaralarına bağış yapabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

BANKA HESAP NUMARASI

Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi
“TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı”
IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33

AYNİ YARDIMLAR HAKKINDA

1 Sağlık sebepleri ve kültürel yaşam biçimleri dolayısıyla, sadece belirli ürünler kampanyaya kabul edilebilmektedir. Bunların dışındaki ürünler bölgeye intikal ettirilemeyecektir.
Kampanya kapsamında kabul edilen ürünler şunlardır:
Sıvı yağ(ayçiçeği yağı, kanola yağı, mısırözü yağı),toz şeker, un, makarna(çubuk),süt tozu(krema değil klasik süt tozu),bebe bisküvisi,buğday yarması,tuz ve çocuk maması.
2 Ürünlerin son kullanma tarihlerine en az 6 ay kalmış olmalıdır.
3 Asgari yardım miktarı 1 ton olarak belirlenmiştir. 20 tona kadar yapılan yardımların limana ulaştırılması sorumluluğu oda ve borsalarımıza ait olacaktır.
4 Yardım malzemelerinin gönderileceği adresi ve diğer bilgileri detaylı şekilde öğrenebilmek için;10 Ağustos 2011 tarihinden itibaren; TOBB yardım masası 4448622 numaralı telefon hattını arayabilirsiniz.