7.Ayvalık Hasat Günleri Sona Erdi

" 7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri" 21-22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

Hasat Günlerinin açılışı Zeytinyağı Pazarı ile yapıldı. Bu yıl ilk kez Ayvalık Cumhuriyet Meydanında kurulan " Zeytinyağı Pazarı"nın açılışında öncelikle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer yaptığı açılış konuşmasında, Ayvalık zeytinyağının hakettiği değeri bulması için yaptıkları çalışmaların en önemlilerinden biri olan, Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri  Zeytin Hasat Günleri'nin yıllar geçtikçe daha fazla katılım olduğunu belirtti. Gençer'in ardından Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant yaptıkları konuşmalarda "Zeytin Hasat Günleri"nin 7'nci kez gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Ayvalık Zeytinyağı Markalarının stantlarını açıp ürünlerini sergiledikleri Zeytinyağı Pazarı yöre halkı ve misafirler tarafından büyük ilgi gördü.
21 Ekim günü Ayvalık Ticaret Odası Salonunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden Prof. Necip Tosun, "Zeytin Ağacında Görülen Önemli Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri " konulu sunumunu gerçekleştirildi.
22 Ekim Cumartesi günü ise,Ayvalık Ziraat Odası Zeytin Bahçesi'nde yapılan Zeytin Hasadının ardından İsmet İnönü Kültür Merkezinde "Zeytinyağının İç ve Dış Pazardaki Hedefleri ve Sorunları" konulu panel düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen panelde;  Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Gençer, UZK İcra Direktörü Jean Louis Barjol,  UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan, UZK Tanıtım Komitesi Şefi Ender Gündüz ve Zeytinyağı Üreticisi ve İşletmecisi Ahmet Sucu,  Ayvalık Zeytinyağının marka bilinilirliği ve ülkemizdeki zeytinyağı tüketiminin arttırılması hakkında görüşlerini katılımcılarla paylaştılar.
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada Ayvalık'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtip, Ayvalık Zeytinyağının tanıtılmasında  Hasat Günlerinin önemini vurguladı.
Panelistlere, Odamız Başkanı Rahmi Gençer ve Meclis Başkanımız Ahmet Şefik Süner tarafından teşekkür plaketleri verilmesiyle panel sona erdi.
Panelin ardından Sayın Hisarcıklıoğlu ve basın mensupları Ayvalık Zeytinyağı Pazarı'nı ziyaret ettiler.

Hasat Günleri kapsamında Ayvalık'taki sanat evlerinde açılan sergiler de ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.