Hasat Günleri'nde Zeytin Hastalıkları Sunumu

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri kapsamında, Ege Üniversitesinden Prof.Dr. Necip Tosun Zeytin Hastalıkları hakkında Odamızda bir sunum gerçekleştirdi.

7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nde 21 Ekim Cuma günü Odamız Toplantı Salonunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümünden Prof. Dr. Necip Tosun “Zeytinde görülen önemli hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında  müstahsillere ve diğer katılımcılara bir sunum yaptı.
Ilgiyle karşılanan sunumda Tosun, zeytin ağacında görülen önemli hastalıklardan ve bunların tedavilerini , hazırladığı görsel sunumla beraber anlattı. Yaklaşık 2 saat süren sunumun ardından müstahsillerin sorularını cevaplayan Necip Tosun, zeytinyağı üretiminde ülkenin en önemli bölgesi olan Ayvalık'ta zeytin ağacı hastalıklarıyla ilgili üreticilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu sunumun hastalıkların tedavisi hakkında fayda sağlayacağını umduğunu belirtti.