Dış Ticaret Sunumu Odamızda Yapıldı

2 Mart Cuma günü Odamız Toplantı Salonunda üyelerimize yönelik düzenlediğimiz "Dış Ticarette Devlet Destekleri" konulu sunum gerçekleştirildi.  Ege  İhracatçı Birliği Mevzuat Devlet Yardımları Şube Müdürü  Mustafa San ve  uzman Tuba Suveren İhracat yapan ve yapmak isteyen üyelerimize Devletin ihracatçılara verdiği her türlü destekleri anlattı.

Mustafa San, devletin ihracata büyük önem verdiğini ve farklı destek programlarıyla teşviki arttırdığını ancak firmaların bu desteklerden yeterince yararlanmadığını belirtti. Verdikleri eğitimlerle bu destekleri firmalara daha fazla anlatma şansı bulduklarını söyleyen San, "Ticaret Odasının davetiyle geldiğimiz Ayvalık'ta bu eğitimi vermekten mutlu olduk. Gelecek dönemlerde de bu tür eğitimleri yapmak isteriz" diyerek sözlerine devam etti. Katılımcıların sorularına verdiği cevaplarla sunumu sürdüren San'ın ardından Ege İhracatçı Birlikleri'nden Uzman Yardımcısı Tuba Suveren, kurumun gerçekleştirdiği " TUQUALITY" adlı projeyi anlattı.  Suveren, hedefini gelecek 10 yılda dünyaya damga vuracak 10 Türk Firması oluşturmak olarak belirleyen bu proje hakkında ayrıntılı bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Oda Başkanımız Rahmi Gençer, " 2012 yılında üyelerimiz için farklı alanlarda eğitimler düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda verdiğimiz Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısının ardından bugün de İhracata yönelik devlet desteklerini üyelerimize Ege İhracatçı Birlikleri'nden gelen misafirlerimiz aracılığıyla anlattık. Mustafa Bey'in de belirttiği gibi firmalarımızın bu desteklere daha fazla ilgi göstermelerini umuyoruz" diye konuştu.

EİB Uzmanlarının yaptıkları bu sunumlara www.mikroegitim.org adresinden temin edebilirsiniz.