Tarih Galerimiz ve Zeytinyağı Laboratuvarımız Açıldı

Ayvalık Ticaret Odası Ticaret Tarihi Galerisi ve Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı 29 Haziran Cuma günü açıldı.

Ayvalık'ta eksikliği hissedilen iki alandaki boşluğu dolduracak olan Tarih Galerimiz ve Zeytinyağı Laboratuvarımızın açılışında konuşan Yönetimiz Kurulu Başkanı Rahmi Gençer, " Ayvalık zeytinyağının hakettiği değere ve  ilgiye kavuşması için yaptıkları çalışmalardan birisi olan Analiz Laboratuvarını ve Ayvalık ticaret hayatının Cumhuriyet döneminden günümüze kadar bir panoramasını sunan Ticaret Tarihi Galerisini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bu yeni binamızda hem galerimizi hem de laboratuvarımıza tüm Ayvalıklıları ve tüm misafirlerimizi davet ediyoruz. Ayvalık tarihiyle ilgili yıllarca giderilemeyen boşluğu yaptığımız uzun çalışmalarla bir nebze de olsa doldurduğumuzu düşünüyoruz. Geçmiş yıllara ait belgeleri titizlikle inceleyip bu tarih galerimizde sergiledik. Ayvalık denince akla gelen şeylerden birisi olan zeytinyağını bu açtığımız laboratuarda hem gelişmiş, teknolojik aletlerle analiz edeceğiz hem de Ayvalık’a gelen misafirlere günlük zeytinyağı tadım kursu vererek onlara Ayvalık zeytinyağının eşsiz lezzetini diğerlerinden nasıl ayırt edebileceklerini öğreteceğiz, bu açıdan zeytinyağı laboratuarımız Türkiye’de bir olacak” dedi.
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant da, “ Ayvalık’a kazandırılan bu binanın açılmasından dolayı çok mutluyum. Ayvalık Ticaret Odası’na bu hizmeti için teşekkür ediyorum. Ayvalık’ta mübadele yıllarında yaşananları anlatan bir müze eksikliği mevcut. Gelecekte öyle bir müzenin de açılacağını umuyorum” diye konuştu.

Daha sonra yeni binamızın açılmasında katkısı olan, Ümmühan Tibet'e Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Faruk Ergelen'e ATO Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, Bülent Şentay'a ATO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şensal ve Ali Akdamar'a sanatçı Rasim Öztekin teşekkür plaketi verdi.

Ayvalık Belediye bandosunun çaldığı şarkılarla renk kattığı törende daha sonra, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Gençer, ATO Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, ATO Eski Başkanı Ziya Şensal yeni binamızın açılışını hep birlikte gerçekleştirdiler. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği galeri ve laboratuvarımız açılışa katılanlardan tam puan aldı.
Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvarında, her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri zeytinyağı tadım eğitimleri düzenlenecek.

v