Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Açılışı

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni merkez binasının açılışı 2 Mayıs 2012 tarihinde Berlin'de yapıldı. Açılışa Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasına üye olan Odamız adına  Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Gençer de katıldı.

td IHK 14022012.110243

Açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Federal Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Siyasi Müsteşarı Peter Hintze, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, TD-IHK Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya arasındaki tarihten gelen dostluğu, bazı hesaplar peşinde koşan siyasetçilerin engelleyemeyeceğini vurguladı. Avrupa Birliği (AB) kurallarının, Türkiye için yol haritası olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu,
“Bu kuralları uyguladığımız zaman, bizi ister AB’ye alın  ister almayın” diyerik konuşmasına şöyle devam etti:
“Almanya Türkiye’ye daha fazla mal satmak istiyor. Türkiye de almak istiyor ama Türk iş insanları gelip mal satın alamıyor. Almanya’dan daha fazla mal  satın alabilmemiz için Türk iş insanlarına uygulanan  vizenin kaldırılması gerekiyor.”

Federal Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Siyasi Müsteşarı Peter Hintze, “Almanya ile Türkiye arasında onlarca yıl süren bir dostluk söz konusu. Türkiye, NATO çerçevesi içerisinde sadık  bir müttefik olduğu gibi AB’nin güvenilir bir ortağıdır. Aynı zamanda Almanya’nın önemli bir ticaret ortağıdır” diyerek, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl

yüzde 8 büyümesini “fevkalade” olarak nitelendirdi. Hintze, Almanya’nın, Türkiye’den ithalatının iki katına çıktığına da değinerek, iki ülke arasındaki  ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını dile getirdi. Almanya’daki 80 binin üzerindeki Türk girişimcinin Türkiye ile Almanya arasında köprü vazifesi gördüğüne işaret eden Hintze, bu bağlamda  TD-IHK’nın Berlin’e taşınmasını çok olumlu karşıladığını söyledi.