Bosna Hersek Turizm Bakanı Odamızı Ziyaret Etti

6-9 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir'de yapılan Travel Turkey Turizm Fuarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Bosna Hersek ( Tuzla kantonu) Turizm Bakanı Aziz Çaçkoviç, 8 Aralık Cumartesi günü Odamızı ziyaret etti.

IMG 0763

Ziyarete ayrıca Tuzla Bölgesi Turizm ve Tanıtım Müdürü Hasan Sekdinoviç, Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Kuran, İzmir Balkan Boşnak Kültürü Dostluk Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz ve Oda üyemiz Aysun Zafer katıldı.
Görüşmede Ayvalık ve Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin sıklaştırılması ve karşılıklı turizm seferlerinin yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Körfez Kocaseyit Havalimanı’nın uluslararası terminalinin gelecek yıl açılmasının planladığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Gençer,   “ Ayvalık’a yıllardır Balkanlardan turlar düzenlendiğini biliyoruz. Bu turların arttırılması ve Tuzla bölgesinden de yöremize turist çekecek çalışmalar başlatılması hususunda neler yapabileceğimizle ilgili Sayın Çaçkoviç ile görüşlerimizi paylaştık. Kendisi bizi Tuzla’ya davet etti. Ben de kendisine daveti için teşekkür ederek önümüzdeki dönemlerde bu ziyareti gerçekleştirmeyi umduğumu ilettim. Bu ziyaretin gerçekleştirilmesinde bize yardımcı olan üyemiz Aysun Zafer’e de teşekkür ediyorum” diye sözlerine devam etti.

Turizm Bakanı Aziz Çaçkoviç  ise “ Ayvalık’ta yaşayan Boşnakları yerinde ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Başkan Rahmi Gençer’in nazik davetine ve misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Ayvalık ve Bosna-Hersek arasında  turizm konusunda yapılacaklar konusunda faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Ayvalık’ın turistik özelliklerinin ve zeytinyağının ülkemizde tanıtımının yapılması için elimden geleni yapacağım. Tuzla’dan Ayvalık’a önümüzdeki yıllarda çok sayıda turist geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Görüşmenin ardından Rahmi Gençer ziyaretçilerimize Ayvalık Ticaret Odası Tarih Galerisi ve Ayvalık Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarını gezdirdi. Burada tadım uzmanlarımız Sayın Çaçkoviç’e Ayvalık zeytinyağı tattırdı.

DSCF5251