Ayvalık Ticaret Odası’ndan Atletizm Müzesi’ne Katkı

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, 1896'da düzenlenen ilk Olimpiyat Oyunları'nda kullanılan belge ve ödüllerin yer aldığı Almanak'ı, Atletizm Müzesi'nde sergilenmesi için Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'ye takdim etti.

img026

Ayvalık'ta düzenlenen 14'üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası'na katkıda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Atina'da bir sporcu tarafından kendisine hediye edilen ve 1896'da düzenlenen ilk Olimpiyat Oyunları'nda kullanılan belge, madalya, rozetlerin orijinal kopyalarının yer aldığı Almanak'ı, sergilenmesi için Atletizm Müzesi'ne üzere bağışladı.

Madalya töreninden önce Başkan Mehmet Terzi tarafından kendisine takdim edilen teşekkür plaketini alan Rahmi Gençer, kendisinin de bir hediyesi olduğunu belirterek, "Atletizm Müzesi'ne sergilenmek üzere 1896'da yapılan İlk Olimpiyat Oyunları'nda kullanılan belge, rozet, madalyaların yer aldığı bu Almanak'ı, Federasyon Başkanımıza takdim etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Almanak'ın çok anlamlı olduğunu belirten Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi de Rahmi Gençer'e teşekkür ederek, "Ayvalık, hem Türkiye Şampiyonası, hem de Balkan Şampiyonası'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya destek veren Rahmi Gençer de Atletizm Müzesi'ne katkıda bulunarak bizleri çok mutlu etti. Kendilerine Türk atletizmine ve şampiyona vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

img027

img028