Plaj Voleybolu Turnuvası Sona Erdi

Türkiye Voleybol Federasyonu, Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği ve dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarında,
11-13 Temmuz tarihleri arasında, 15 kadın ve 16 erkek takımının katılımıyla gerçekleştirilen TVF Pro Beach Tour 2014'ün Ayvalık etabında şampiyonlar belli oldu.

3 gün süren organizasyonda, erkek ve kadın voleybolcuların nefes kesen karşılaşmalarına yoğun bir ilgi oldu.
Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen karşılaşmaları; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Milli Takım eski baş antrenörlerinden Cengiz Göllü, eski uluslararası hakemlerden Tuncer Orhan, Milli Takım Antrenörü Carlos Gallutti de izleyenler arasında yer aldı.

DSC 0181

Heyecanın doruğa ulaştığı final karşılaşmalarında; Erkeklerde final maçı Volkan Göğtepe-Murat Girginoğlu ekibi, rakipleri Caner Çiçeklioğlu-Murat Çilingiroğlu arasında oynandı.
Karşılaşmanın ilk setinde, Volkan Göğtepe-Murat Çilingiroğlu maçı 20-15 önde götürürken, rakip takım oyuncularından İsmail Değirmencioğlu sakatlanınca, bu ekip sahadan çekildi ve turnuvanın erkeklerde şampiyonu Volkan Göğtepe ve Murat Çilingiroğlu olurken, turnuvanın ikinciliğini Selçuk Şekerci ve Eren Uğur ikilisi kazandı.
Turnuvanın kadınlar etabında ise; şampiyonaya Estonya'dan katılan Kristel Krens-Kadri Purl ikilisi, rakipleri Burcu Atasoy-Fatma Yıldırım ikilisini 21-13 ve 21-8 setleriyle 2-0 mağlup ederek şampiyon oldular.

Erkeklerde şampiyon olan Murat Giginoğlu-Volkan Göğtepe ikilisine şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Bayan Milli Takımlar eski koordinatörü Cengiz Göllü verdi.  İkinci İsmail Dericioğlu-Caner Çiçekoğlu ikilisinin kupasını ve madalyalarını Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ve Özok Otel sahibi Halil Üzel verdi. Üçüncü Selçuk Şekerci-Eren Uğur ikilisine ise kupalarını ve madalyalarını ATO Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı ve TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci verdi.

Bayanlarda şampiyon olan Kristel Krens-Kadrı Purl ikilisine şampiyonluk kupasını ve madalyalarını ATO Başkanı İbrahim Kantarcı verdi.   İkinci olan Burcut Atasoy-Fatma Yıldırım ikilisine kupasını ve madalyalarını Belediye Meclis Üyesi Fahri Gülen ve TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci verdi.   Üçüncü olan Bahanur Şahin-Ceren Atilla ikilisi ise kupasını ve madalyalarını ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Kuran ile ATO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı'nın elinden aldı.

Ayrıca turnuvaya olan katkılarından ötürü, TVF tarafından;  Bayan Milli Takımlar eski koordinatörü Cengiz Göllü'ye, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e ve Ayvalık Kaymakamı Naif Yavuz'a birer şükran plaketi verildi.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, bu yıl ilk kez Ayvalık'ı plaj voleybolu ile tanıştırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, önümüzdeki, yıllarda bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de önümüzdeki yıl yapılacak olan müsabakalarda daha çok seyircinin turnuvayı izleyebilmesi için ilave tribün konulacağını söyledi. Gençer, spora ve sporculara Ayvalık Belediyesi olarak desteklerinin süreceğini de bildirdi.

DSC 0187

DSC 0173