TOBB 72. Genel Kurulu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72. Genel Kurulu 11 Mayıs 2016  tarihinde Ankara'da  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 2015 yılı faaliyetleri anlatıldı ve konuşmalar yapıldı.

Genel Kurul'a Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, TOBB Delegesi Aydın Şensal, Genel Sekreter Ahmet Baç katıldı.

MK1 18 2

72. Genel Kurul'da "Türkiye Hepimizin" Mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu esas zenginliğin girişimci ruh olduğunu ifade ederek, "Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız" dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB Başkanı 'Türkiye hepimizin' mesajı verdi.TOBB'un 72'inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ile diğer davetlilerin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. "Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var" diyen TOBB Başkanı yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ'lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

MK1 7 5

MK1 410