Zeytinyağı Dış Pazar Semineri

Odamız, Edremit ve Burhaniye Ticaret Odaları işbirliği ile 24 Eylül Cumartesi günü saat 11:00'de Burhaniye Ticaret Odası'nda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğr.Görevlisi Yrd.Doç.Dr.İsmail METİN ve Araştırma görevlisi Hakan ATLI'nın katılımlarıyla üyelerimizin zeytinyağı alanında ihracat potansiyelini arttırmak ve dış pazarlara girişi yapmalarını sağlamak amacıyla bir seminer verilecektir.

Seminerde ; Dünya'da ve Türkiye'de zeytinyağı üretimi, ürünün gtip numarası ve uluslararası kabul gören ismi, dünya zeytinyağı ticareti, Türkiye'nin zeytinyağı ihracatı, Türkiye'nin fiili rekabetçiliğinin değerlendirilmesi,hedef pazarlar ve öncelik verilecek ülkeler, ülkelerin türkiye'ye uyguladığı gümrük vergisi oranları, sektör için kalite belgeleri, tarımsal ürünlerde ihracat iadesi yardımı çerçevesinde zeytinyağı ihracatına yönelik devlet destekleri,  zeytinyağı ihracatında müşteri bulma yöntemleri ve ilgili devlet destekleri ile ilgili bilgi verilecek olup sunum sonunda soru-cevap yöntemiyle bilgi alışverişi yapılacaktır.

Katılımcı üyelerimize Zeytinyağı Dış Pazar Araştırma Raporu dağıtılacak olup, seminere katılım ücretsizdir.