Ar-Ge Teknopark Destekleri Semineri

4 Ekim Salı saat 15:00'de Odamızda Teknoparklarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıda konuşmacı olarak 9 Eylül Üniversitesi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Genel Müdürü  Necip Özbey yer alacak.

Bilimsel bilgi üretmeye dayalı araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin yaratıcı-yenilikçi (inovasyon) ve teknolojik bilgi üretimine sağladığı katkı, gelişmiş dünyanın son yüzyılda odaklandığı en önemli konu olmuştur.

Ülkemizin Orta gelir tuzağını aşması için mutlaka AR-GE ve İnovasyona önem vermelidir. Bu amaçla çok önemli düzenlemeler içeren yeni AR-GE yasası yürürlüğe girmiştir. Her geçen gün gelişen teknoparklar ülkemizin inovasyon iklimini hızla güçlendirmektedir.

Tüm bu gelişmeler ışığında üyelerimize yeni yasanın getirdikleri, Üniversiteler ile sanayi işbirliğinin önemli buluşması olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknoparklar) nasıl yer alınabilir, teşvik ve muafiyetlerden nasıl faydalanabilir, proje nasıl hazırlanır sunulur ve izlenecek yollar ile ilgili üyelerimizi bilgilendirmek istiyoruz.