Joomla! Takımından Son Haberler

Değerli Üyemiz,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünden alınan 14.06.2019 tarih ve 45142 sayılı yazıda Bakanlıkları tarafından hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge'nin 11.06.2019 tarih ve 44011 sayılı Bakanlık Makam Olur'u ile yürürlüğe girdiği bildirilmektedir. Söz konusu Yönerge'ye ulaşmak için tıklayınız.

4. ULUSLARARASI TERMAL VE SAĞLIK ZİRVESİ 4. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24-25 Eylül tarihlerinde Edremit'te gerçekleştirilecek, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğundaki 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi'nin 4. Danışma Kurulu Toplantısı 20 Haziran Perşembe günü Sındırgı'da gerçekleştirildi.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak'ın moderasyonundaki toplantı; Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, termal kaynağı bulunan ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kültür ve turizm ile sağlık il müdürlükleri, üniversiteler, odalar ve borsaların yanı sıra ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile birlikte geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın da katılımcılar arasındaydı.

Dr. Turgay Sehil tarafından "Termal sağlık turizmi destinasyonları ve ürün çeşitliliği" konulu yapılan sunumda uluslararası örneklerle karşılaştırma yapılarak Balıkesir'de sağlık kenti mantığıyla planlanması önerilen Gönen, Ayvalık ve Edremit'ten oluşan 3 bölgeye yer verildi ve Eylül'de gerçekleşecek olan zirvenin detayları netleşti.

termal saglık

17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü

collesme ile mucadele 1

collesme ile mucadele 3

collesme ile mucadele 2

DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

GMKA öncülüğünde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol kapsamında, 17-18 Haziran tarihlerinde Saat: 09.15-16.30 arasında Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonunda "Yeni Nesil Dış Ticaret Uygulama Eğitimi" gerçekleşti.

Eğitime Odamız Ticaret Sicil Memuru ve Dış Ticaret Sorumlusu Gizem Uğral katıldı.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu,  GTİP Tespiti Dış ticarete konu ürünün Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tespitinin nasıl yapılacağı, hangi çevrimiçi kaynakların kullanılabileceği ve aynı ürünü tanımlayabilen farklı GTİP'ler varsa nasıl tespit edilebileceği bilgisi katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı.

Hedef Pazar Araştırması Matrisi ve Hedef Pazar Tespiti Kriterleri Hedef Pazar araştırması matrisi, en az 15.000 ticaret verisini ülke bazında ve birbiriyle kıyaslayarak yorumlamamızı sağlayan dosyadır. Bu kapsamda matrisin bilgisayar ortamında hangi kaynakları kullanarak hazırlanacağı ve hedef pazar belirleme kriterlerinin neler olacağı konuları katılımcılarla uygulamalı olarak paylaşıldı. "Hedef Pazar Matrisi" dosyasının bilgisayar ortamında hazırlanmasının ardından, hedef pazar kriterlerinin eklenmesi ile matrisin yorumlanması aşamasına geçildi.

İkinci gün ise Potansiyel Müşteri Tespiti Belirlenen hedef pazarda potansiyel müşterilerin/tedarikçilerin bilgilerine erişim sağlamak üzere Standard Industrial Classification (SIC) kodu tespiti yapılacaktır. SIC kodu tespiti sonrasında belirlenen veya hedeflenen ülkelerdeki potansiyel müşterilerin firma bilgilerine erişim için kullanılan veri tabanları uygulamalı olarak incelendi.

Bu başlık altındaki eğitim konuları aşağıdaki başlıklarda sıralandı.

• SIC Tespiti
  • Firma Veri Tabanlarının İncelenmesi
  • Firma Bilgilerinin Raporlanması

Toplantı Sunumu İçin tıklayınız.

bato egitim1

bato egitim2 bato egitim3

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgeleri Hk.

2. el motorlu kara taşıtı alım ve satım işlemleri için 'Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu' Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunludur. İlgililerin bilgisine duyurulur.

2. el oto

Alt Kategoriler