T.C. TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN BALIKESİR BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2 Mart 2019 tarihinde Balıkesir Sanayi Odası'nda düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada sanayici ve iş insanlarıyla buluşan Bakan Pekcan ile birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Pekcan, Türkiye'nin ilk 10 yıldaki hedefinin yüksek gelir düzeyindeki ülkeler ligine girmek olduğunu söyledi. Bunu başarabilmenin yolunun daha fazla ihracat ve daha fazla katma değeri yüksek ürünler pazarlama olduğunu belirten Pekcan, "Bunu da sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Rekabetçi olduğumuz alanlarda daha fazla tasarıma, farklılaşmaya ve teknolojiye ağırlık vererek daha fazla rekabetçi olacağız" dedi.

bölgesel 1 2 bölgesel 1 1